JB restavracija v centru Ljubljane – ena izmed 100 najboljših restavracij na svetu – je zatočišče za ljubitelje prefinjenega okusa. V njej boste tisti, ki razumete okus popolnosti, uživali v kulinarični umetnosti chefa Janeza Bratovža.
Jedi temeljijo na odnosu med štirimi osnovnimi elementi: zemlja, voda, zrak in ogenj. Voda je znamenje slanega, ogenj grenkobe, zrak kislega in zemlja sladkega okusa.
JB restavracija je slovensko svetišče kulinarike v pritličju Plečnikove zgradbe iz konca dvajsetih let minulega stoletja. Notranjost je umirjeno elegantna in udobna. Atmosfera in suvereno domiselne jedi chefa pričarajo ozračje harmonične razkošnosti.

JB restavracija je plod družinske ljubezni in sodelovanja. Soproga chefa Ema je menedžer JB restavracije, hči Nina je sommelier, chefu pa družbo v kuhinji dela sin Tomaž.

V JB restavracijo se za čas kosila in večerje rade zatečejo družine, ki – tako starši kot otroci – uživajo v prefinjenem, prvinskem okusu hrane. Prostor je primeren tudi za posebna praznovanja in dogodke, kot so poroke, PR dogodki in druge zaključene družbe ter poslovna srečanja.

V JB restavraciji organizirajo tudi posebne tematske večere s kuharskimi mojstri svetovnega kova.
Rezervirajte si mizo
Raziščite Okuse chefa Janeza Bratovža in njegove ekipe.

Jedi v JB restavracijiv centru Ljubljane nastajajo po domiselnih receptih chefa Janeza Bratovža, ki so neznansko spoštljivi do tradicije, hkrati pa suvereno inovativni. Sestavine jedi so popolnoma sveže, chef jih sam nabere vsako jutro na bližnji ljubljanski tržnici.

Pridite in se prepričajte, da niste še nikoli tako uživali v hrani. JB restavracija je še posebej priljubljena med tistimi, ki razumejo okus popolnosti.

Več mojstrskih receptov chefa Janeza Bratovža najdete v njegovi knjigi Zemlja morje: okusi iz Slovenije, ki jo je strokovna javnost na slovenskem knjižnem sejmu leta 2008 nagradila z »najlepša slovenska knjiga leta« v kategoriji monografij.

Če jo želite imeti ali komu podariti, pošljite povpraševanje na info@jb-slo.com. Knjiga je v slovenskem jeziku.

Nagrade za kuharske dosežke

2013 The Daily Meal Best Restaurants in Europe  10. mesto
2013 GaultMillau 2 haubi, 16. točk
2012 GaultMillau 2 haubi, 15. točk
2012 Falstaff 89 točk
2010/2011 Europa Gourmet City Guide Der Feinschmecker  3F
2010 The Spelegrino World 50 Best Restaurant 89. mesto

Ljubljanski znak kakovosti od 2002 do 2015

Nagrade za dosežke v komunikaciji

2008 Zemlja morje: okusi iz Slovenije, nagrada »najlepša slovenska knjiga leta« v kategoriji monografij
2009 SOF, Grand Prix za celostno grafično podobo
2009 New York Festival, bronasta nagrada za knjigo Zemlja morje: okusi iz Slovenije
2009 The Best Cook Book, Pariz, nagrada »najlepša knjiga v regiji« za knjigo Zemlja morje: okusi iz Slovenije