Ivan Bombieri & Janez Bratovž

 

 

Pozdrav iz kuhinje
Puro rose Movia
*********

Tuna s kremo alg, ingver,
mlada čebula, olivno olje in tempura
Sivi pinot Prinčič , 2014
*********

Ocvrto poširano jajce s silikornijo, česnom
in montasio sirom
Rebula Radikon , 2011
*********

Polnjeni tortelini s kremo poltrdega sira
s črnim tartufom, zelenimi šparglji in kaviar
Jakot Prinčič, 2014
*********

Skupna jed JB – La Taverna
Oslavje Radikon , 2011
*********

Počasi dušeno oslovsko stegno v rožmarinovi omaki,
marmelada sladkega janeža, sirovi cmoki
Trebež selekcija Prinčič, 2012
*********

Čokoladna tortica z lešnikovo pralino
in vanilijevim sladoledom
Merlot Radikon, 2015
*********

 


 

 

Mesec april je rezerviran za mladega Ivana Bombierija. JB tokrat gosti Bombierija z restavracije La Taverna. La Taverna ima navado, da vsake toliko menja vodjo kuhinje, tako je prišel v Colloredo Ivan, mlad in nadarjen kuhar iz Verone. Kljub mladosti ima zelo zavidljiv življenjepis in številne delovne izkušnje.

 

Klasično usposabljanje je opravil v hotelirski šoli A. Berti in se od tam odpravil na praktično usposabljanje v bližnje restavracije (La Sua in Antica Bottega). Od leta 2006 do 2008 sodeluje z mojstri Michelom Motta v Cantini Can Rochetto. Leta 2010 se prične njegovo sodelovanje v kuhinjah pomembnih hotelov, od koder leto kasneje odide v Alpen Royal Hotel v Selvi (Val Gardena). Tam deluje ob boku šefa Felicea Lo Bassa z michellinovo zvezdico in od priprave predjedi preide na pripravo glavnih jedi. Med letom 2013 in 2015 se ustali v ekipi šefa Andrea Magliaccia, s katerim deluje v različnih restavracijah; Zermatt v Milanu, predvsem pa v pet zvezdinem hotelu Capri Palace z dvemi michellinovimi zvezdicami.

 

V zadnjem obdobju je deloval s šefom Italom Bassijem v restavraciji ConFusion v Veroni in Porto Cervu. V restavraciji La Taverna išče ravnotežje med tradicijo in povezavo z okoljem ter inovacijo in eleganco. Nastopa v vlogi glavnega šefa, na čelu majhne ekipe, polne entuziazma. Ivan je inovativen in podjeten šef, ki ga navdušujeta tradicija in tehnika. Navdih išče v kuhinji brez nepotrebnih dodatkov.

 

Za slaščice je odgovoren Riccardo Celeghin, ki si je izkušnje nabiral v restavraciji Agli Amici di Godia z dvema Mihelinovima zvezdicama, za predjedi pa Richard Landazzuri, ki se je kalil v hotelu Bauer v Benetkah.